Hubnutí je pro spoustu lidí celoživotním evergreenem. Někdy i nějaké to kilo shodí, ale původní váha se jim často vrátí. A v mnoha případech i s nějakým tím kilem navíc. Ono totiž nestačí jen zhubnout. Novou váhu je nutné si i udržet, což je někdy těžší než hubnutí samotné.
Ještě před tím, než se do hubnutí pustíte, je dobré se seznámit s tím, jak tělo vlastně funguje. A samozřejmě je vhodné zvolit správnou cestu. Dnešní doba je totiž plná protichůdných informací týkajících se zdravé výživy a diet. A pro laika je velmi těžké se v nich orientovat a oddělit zrno od plev. A o tom moderní hubnutí je. O nutnosti zvolit takovou cestu, která hubnoucího skutečně dovede k vysněnému cíli v podobě štíhlejší postavy. Právě s touto orientací jim může být nápomocna kniha Moderní hubnutí autorů Lukáše Roubíka a Miloslava Šindeláře.
Připadáte si zmateni? Nedivíme se
Zatímco jedni tvrdí, že se tloustne po tucích, a proto je v jídelníčku musíme maximálně omezit a konzumovat stravu bohatou na sacharidy, druzí naopak říkají, že se přibírá po sacharidech, a tudíž je nutné je z jídelníčku kompletně vyřadit a naopak přijímat stravu bohatou na tuky. Další tvrdí, že pro zdraví a hubnutí je v jídelníčku klíčová pravidelnost. Podle této teorie je tak třeba jíst každé dvě hodiny a nehladovět. Zastánci přerušovaných půstů ale tvrdí naprostý opak. Samostatnou kapitolou jsou snídaně. Jedněmi doporučované, druhými zatracované. To samé platí na paleodietu postavenou na eliminaci veškerých průmyslově zpracovaných potravin. A na spoustu dalších diet a výživových trendů.
Kde je pravda?
Otázkou pak je, kde je vlastně pravda. Odpověď na ni vám přinese právě kniha Moderní hubnutí. Pokud to s hubnutím myslíte vážně a zároveň chcete hubnout zdravě, rozhodně byste si ji měli prostudovat. Otevře vám oči, a především navede na správnou cestu. A ta vždy vede k vytouženému cíli.